Om sporten
Isbjörnarna är en undervattensrugbyklubb i Umeå. En framstående klubb som skickat spelare till olika landslagstävlingar genom åren.
Isbjörnarna, Isbjörnarna Undervattensrugby, Undervattensrugby, Uv-rugby, Uv-rugby Umeå, Umeå Undervattensrugby, Dyka, Sportdyk, uvrugby
15711
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15711,bridge-core-2.5.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

OM SPORTEN

Tredimensionell sport?

Undervattensrugby, även kallad uv-rugby, är den enda sport som spelas i tre dimensioner. Alla som spelat squash vet hur svårt det kan vara när bollen kommer mot dig från alla håll, och det gäller verkligen att tänka till. I undervattensrugby kommer motståndaren emot dig från alla sidor. Mycket att tänka på? Det blir värre… Motståndaren attackerar dig även uppifrån och underifrån vilket gör uv-rugby till den enda sport som spelas i tre dimensioner.

 

Spelplanen ligger på bassängens botten, som är 8m lång x 6m bred x 4m djup. Två korgar som är fastskruvade på varsin kortsida. Man spelar med en boll som är fylld med saltvatten, det skapar en sjunkande effekt i klorvattnet. Varje lag är uppdelat i 6 om 6. Som i basket ska man föra bollen till korgen och försöka göra mål. Men till skillnad från basket finns en målvakt liggandes på korgen.

Prova något nytt?

Du är alltid välkommen på våra träningar. Vi har alltid öppet för nybörjare eller prova på tillfällen. Hör gärna av dig innan så att vi vet att du kommer. Du behöver bara ha med dig badkläder och handduk, allt annat finns att låna på plats.

 

Väl på Navet så säger du bara till i receptionen att du ska prova på undervattensrugby så släpper de in dig. Att testa kostar ingenting, och du får testa några gånger innan du behöver bestämma dig för om du vill fortsätta.

 

Kontaktinforation och hjälp att hitta rätt hittar du under vår kontaktsida här.

UTRUSTNING

Klubben har lite utrustning till utlåning för nybörjare. Efter några träningar vill de flesta köpa egen utrustning som passar bättre.

 

  • Cyklop
  • Snorkel
  • Fenor
  • Mössa, en blå och en vit
  • Badkläder, en uppsättning blå/svart och en vit
  • Suspensoar